Dodaj do ulubionych Mapa strony
WESELA

Dania RESTAURACJI RETRO przygotowywane są od podstaw wg naszej receptury. Każde menu jest indywidualnie dostosowane do wymagań Gości. Ta oferta, którą Państwu przedstawiamy jest tylko ofertą podglądową.

 

W ofercie weselnej polecamy również:

- auto do ślubu (czarny stylizowany DODGE NITRO)
- na życzenie indywidualne dekoracje sali, stołów, krzeseł, kolorystykę, kwiaty, pokrowce na krzesła
- dekoracje kościoła
- poprawiny

 

Do dyspozycji Gości przygotować możemy DRINK-BAR, w którym przez całą uroczystość serwowane są wyśmienite drinki.

 

Restauracja Retro organizuje przyjęcia weselne oraz inne imprezy okolicznościowe w pełni klimatyzowanej i udekorowanej wg Państwa życzenia sali bankietowej, gotowej pomieścić 150 osób.

Sala bankietowa



- MENU I -

OBIAD I

Rosół z makaronem

Roladki wieprzowe faszerowane ogórkiem konserwowym otulone bekonem w sosie pieczeniowym

Koperta drobiowa  z serem mozzarella i szynką

Udo faszerowane na dwa sposoby

Kluski śląskie

Ziemniaki pieczone z ziołami

Bukiety surówek

Buraczki zasmażane

OBIAD II

Golonka z warzywami i chrzanem

Szaszłyki

Pieczeń z karczku  w sosie z pieczarkami

Ziemniaki puree

Kapusta zasmażana

OBIAD III
Żur kujawski z białą kiełbasą 
PRZEKĄSKI

Szynka faszerowana

Ryba po grecku

Śledzik wiejski

Jajo faszerowane

Sałatka grecka

Pieczywo, masło, kawa, herbata

DESER
Szarlotka na ciepło z lodami 


 


- MENU II -

OBIAD I

Rosół z makaronem

Roladka drobiowa  z szynką i serem feta

Polędwiczka wieprzowa faszerowana kurkami w sosie śmietanowo kurkowym

Pieczeń z karczku w ciemnym sosie pieczeniowym

Dorsz zapiekany z sosem duńskim

Ziemniaki pieczone, kopytka ziemniaczane

Bukiet surówek, buraczki zasmażane

OBIAD II

Barszcz czerwony z krokietem

Udziec z prosiaka z racicą, sos borowikowy

Kasza gryczana w ziołach

Bigos staropolski

OBIAD III

Roladka wieprzowa faszerowana ogórkiem konserwowym  otulona bekonem w sosie własnym

Kluska śląska

Pierś z kurczaka zapiekana z mozzarellą na winie

Pałeczki drobiowe faszerowane pomidorami suszonymi

Kulki ziemniaczane

OBIAD IV
 Żur kujawski z jajkiem i kiełbasą
PRZEKĄSKI

Roladki z łososia w omlecie

Galantyna drobiowa lub schab faszerowany z chrzanem i żurawiną

Śledzik wiejski lub pod pierzynką lub ryba po grecku

Befsztyk tatarski

Szczupak faszerowany

Sałatka z kurczakiem grillowanym w sosie czosnkowym

-pieczywo, grzanki ziołowe, masełko, kawa, herbata

DESER
Stół bufetowy z ciastami


 


-MENU III-

 

Obiad I

rosół z makaronem

devolaille  z masełkiem  lub brokułem i serem lazur

karczek faszerowany papryką i ogórkiem konserwowym otulony bekonem ciemnym sosie pieczeniowym

kotlet kowalski

filet z łososia z grilla lub karp pieczony z pieczarkami

ziemniaki pieczone, kluski śląskie

bukiet surówek, buraczki zasmażane

 

Deser /ciasta szwedzki stół/

 

Przekąski

-szynka faszerowana pastą jajeczną

karp w galarecie  lub tynbaliki drobiowe z cytryną

jajo faszerowane z kawiorem, jajo faszerowane  pieczarkami

roladka z indyka w sosie czosnkowym lub śmietanowy z brzoskwinią

sałatka grecka

pieczywo , grzanki ziołowe , masełko, kawa, herbata

 

Obiad II

barszcz czerwony z pirogami z pieca

kaczka pieczona z jabłkami

pierś z kurczaka z parmezanem  w ziołach

polędwiczka wieprzowa w sosie czosnkowym z kluseczką półfrancuską

ziemniaki pieczone z warzywami

 

Tort

 

Obiad III

biały barszcz z kluchą ziemniaczaną

szynka pieczona , sos pieczeniowy

kasza gryczana w ziołach

kwaśna kapucha

 


-MENU IV-

 

Obiad I

rosół z makaronem

kacze uda pieczone w ziołach z gruszką w sosie żurawinowym

schabowy polski  serwowany ze smażonymi grzybami

roladki drobiowe z szynką i żółtym serem

halibut z masełkiem czosnkowym

ziemniaki pieczone

bukiet surówek

 

Deser /ciasta na szwedzkim stole/

 

Przekąski

roladki z łososia w omlecie

schab faszerowany z chrzanem

pasztet  z grzanką + ćwikła

śledzik wiejski

sałatka jarzynowa

pieczywo, masełko, kawa, herbata

 

Obiad II

flaki

pierś z kurczaka faszerowana warzywami i zapiekana z camembert

talarki ziemniaczane z ziołami

polędwiczka wieprzowa w sosie czosnkowym

kluski śląskie

różyczki kalafiorowe lub z brokuły

 

Tort

 

Obiad III

żur z białym serem + piramidka pieczywa czosnkowego z  sosem

pieczeń wieprzowa serwana na deskach

biała kiełbasa pieczona w cebuli ze śliwkami

 


Restauracja RETRO - Wszystkie prawa zastrzeżone. Platforma - iCMS3